måndag 23 mars 2020
Cheesecake, gräddad i ugn
75 g mixade havrekakor
35 g smält smör
2 ägg
200 g färskost, typ Philadelphia
65 g florsocker samt ett par deciliter björnbär, mixade och passerade
(egentligen skulle det vara den mängden socker plus 1 dl apelsinjuice, samt skal)
1,5 dl crème fraîche
1, 5 msk (flor)socker
1 tsk vaniljsocker
1 liten form på 16 cm i diameter. Tryck ner kaksmulor blandade med smör i formen och grädda 8 - 10 minuter i 200° i nedre delen av ugnen. Ta ut och låt svalna ett tag. Sänk till 180°.
Rör ihop ägg, färskost och smaksättning och häll över botten. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter. Ta ut.
Blanda toppingen och bred försiktigt över ytan. Ställ in 5 minuter till i ugnen. Servera gärna med bär.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar