måndag 23 mars 2020

Panna cotta to go



Vi var bortbjudna, men jag skulle ta med efterrätt och förberedde panna cotta med bärsås och rån i små glasburkar med skruvlock (typ små sillburkar). Det fungerade utmärkt, men tyvärr blev det ingen fest, p g a pandemin, så vi fick äta upp all efterrätten själva.

För 6 portioner à ca 1 dl panna cotta:
5 dl grädde
80 g socker
5 blad gelatin
1 vaniljstång

Skrapa ur frön ur vaniljstången och lägg frön och stång i grädden och koka upp med sockret. Låt svalna en liten aning och blanda i de blötlagda gelatinbladen. Häll upp på burkar och låt stelna.

För bärsåsen. Mitt grundrecept är på 200 g vinbär, mixade med 50 g florsocker, passerade. Här dubbel sats och björnbär. Precis lagom mängd faktiskt.

Servera med en knaprig kaka eller ett rån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar