De blev väl bra, men om det blev ciabattabullar vet jag inte.
Fördeg:
85 g vetemjöl special
85 g rågmjöl
120 g vatten
3,5 g jäst
Arbeta intensivt, låt jäsningen komma igång i rumstemperatur på 60 - 90 minuter och ställ sedan in degen i kylskåpet över natt.
Huvuddeg:
Fördeg
330 g vetemjöl special
225 g vatten
70 g mjölk
11 g socker
12,5 g jäst
3,5 g malt, här sirap
12,5 g salt
Arbeta allt utom salt ordentligt och tillsätt saltet på slutet. Enligt recept ska degen nu jäsa 1,5 - 2 timmar, men jag var tvungen att gå ut och ställde in degen i kylskåpet efter 90 minuter. Några timmar senare tog jag ut den och lätt den acklimatisera sig en halvtimme innan jag fortsatte.
Forma bullar, här 12 stycken à 70 g som fick jäsa 20 minuter innan jag ställde in dem i 250° och sänkte till 230°. 20 minuters gräddning. Med ånga.