Pan Bagnat
Först bakade kocklärlingen det goda brödet med olivolja. Hälften av satsen räckte till tre stora baguetter (som blev särskilt bra med vattensprutning i ugnen emellanåt). Fyllningen var också riklig.
ca 1 kg mjöl
6 dl vatten
40 g jäst
22 ml socker
1 msk salt
50 ml olivolja
Gjordes på vanligt sätt med två jäsningar. Sex baguetter som bakades i 220 grader tills de fick fin färg.
2 burkar tonfisk i vatten à 150 g, får droppa av (i originalreceptet föreslogs dubbelt så mycket)
8 msk majonnäs
2 - 3 mogna tomater (mängden kan nog minskas ned, beroende på tomatstorleken), skivade
1 röd lök, skivad
2 - 3 hårdkokta ägg i klyftor enligt receptet, men skivor kanske är bättre)
50 g svarta oliver utan kärna, grovhackade
ev. salt och peppar
75 g ruccola, serveras till enligt receptet, men vi använde den till fyllningen (mängden kan minskas ner)
Halvera (på längden) och gröp ur baguetterna litet. Blanda tonfisken med hälften av majonnäsen och bred den på alla baguettehalvorna. Lägg äggen på de understa baguettehalvorna, klicka över resten av majonnäsen och lägg resten av fyllningen på, samt lägg på de översta baguettehalvorna och tryck till litet. Dela dem i lagom stora bitar eller halvor. Bra matsäcksrecept för boulespelningen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar