söndag 8 november 2020

Ankbröst med rödbetsros

 

Ankbröst brukar bli bra om man steker dem 5 minuter på hudsidan (inte för het panna), bryner dem runt om och ställer in dem 7 minuter i 175°. Sedan ska de vila under folie ca 10 - 15 minuter innan de skärs upp. Beroende på hur väl man bryner blir ankbröstet mer eller mindre rosa. För mer lättstekt ankbröst räcker väl 5 minuter i ugn.

Rosen såg jag på TopChef France. Hyvla rödbetan fint (här även kvitten varvat) och ställ skivorna omlopp i en serveringsform tills den blir full. Krydda och klicka på smör. Ställ in i ugnen. Jag försökte imitera såsen med reducerat rödvin, fond, samt icke-reducerad rödbetssaft. Men den där aningen mynta skippade jag sedan. Redning först med maizena och sedan med en klick smör. Köpta gnocchis. Det blev i alla fall gott och även om det inte riktigt syns på bilden - rödbetsrosen gör intryck.