Det här bagerireceptet gav ett rätt så smuligt bröd.
50 g dinkelflingor (rätt så fina/små)
50 g vatten
2,5 g surdeg ur burken i kylskåpet
Rör ihop och låt stå 15 timmar i 30° enligt receptet, här: ett dygn i vanlig rumstemperatur. Kanske gjorde det brödet smuligt?
300 g dinkelflingor (se ovan)
300 g vatten
11 g salt
Rör ihop och låt stå enligt ovan.
150 g dinkelfullkornsmjöl, men här var det faktiskt vanligt dinkelmjöl
25 g olja
15 g jäst
50 g vatten
Arbeta ihop detta med ovanstående preparationer, men helst långsamt (jag har en gammal elektrolux med bara en hastighet, tja). Degen blev väldigt fast. Låt jäsa en timme. Forma brödet med fuktiga händer och lägg i en smord brödform. Låt jäsa upp ordentligt, pensla med vatten och strö över dinkelflingor. Grädda 50 - 60 minuter i hög temperatur till en början, enligt receptet, men jag tror jag höll mig till drygt 200°.