måndag 10 december 2012

Biff Strindberg


Det måste ha varit en tysk kock och strindbergsläsare som först uppfann receptet, för Werner Vögeli åt den här biffen i Frankfurt innan han tog över receptet och strök bl a pepparroten. I alla fall är det gott, även om Strindberg aldrig åt biff i den här skepnaden. Här tog jag receptet.


Till kan man förstås äta stekt potatis med lök som i receptet ovan, men vid närmare eftertanke skulle nog Hasselbackspotatis inte vara helt fel.

Till 4 portioner behöver man
4 något tillplattade biffar, saltade och pepprade
4 hackade schalottenlökar
2 msk senap av dijontypen
2 msk pepparrot
4 ägg
4 msk mjöl
salt, peppar och curry samt stekfett

Senapen blandas med litet curry och pepparrot som stryks på biffarna. Så strör man över löken och trycker till, samt vänder biffarna först i ägg och sedan i mjöl, innan de steks långsamt tills de får fin färg.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar