måndag 22 augusti 2016

Frasigt kycklingbröst med citronvända grönsakerNär man köper kycklingbröst brukar skinnet vara borta, så jag köpte en hel ekologisk kyckling. I receptet verkar det vara 3 kycklingbröst (skivade) för 4 personer, men vi åt var sitt kycklingbröst, samt en vinge var. Låren och resten av kycklingbuljongen hamnade i frysen. Grönsakerna tog jag kanske mera som jag tyckte var lagom. Vet tyvärr inte längre var jag hittade receptet.

Gör kycklingbuljong först eller köp färdig.

3 kycklingbröst med skinn
stekfett, här skirat smör
8 färskpotatisar
8 - 10 knippmorötter (här skivade vanliga morötter)
4 knipplökar
8 rädisor
broccolibuketter

saft och skal av 1 citron
50 g smör
kycklingbuljong
kvarg eller kesella, blandad med riven parmesan
hyvlad parmesan och färska örter att strö över

Koka skalpotatis gärna i litet kycklingbuljong, ta upp och ställ undan. Spara buljongen. Sätt ugnen på 100 - 150°. Stek kycklingbrösten med huden ner på medelhög värme i stekpannan ca 5 - 7 minuter och andra sidan ca 1 minut. Flytta över dem till en ugnsfast form och låt dem bli färdiga på 15 - 20 minuter. Ta sedan ut dem och täck dem med aluminiumfolie. Precis före serveringen steks kycklingen snabbt på skinnsidan.

Koka morötterna i potatiskycklingbuljongen och lägg mot slutet i broccoli och lök, samt ev. halverade rädisor. Lägg dem i iskallt vatten och ta sedan upp dem. Koka upp litet av buljongen med smöret och citronen. Låt grönsakerna få ett uppkok, även potatisen och servera med den frasiga, ev. uppskurna kycklingen. Strö över parmesan och örter. Använd buljongen, uppiffad med skyn från kycklingen, som sås och servera även parmesankvargen till.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar