måndag 15 juli 2019

Paprikasallad med kycklinglever och krutonger



Salladen i bakgrunden. I förgrunden: Leberspätzle

2 stora röda paprikor
2 stora gula paprikor
1/2 dl olivolja
3 vitlöksklyftor
basilikablad
4 skivor vitt formbröd
300 g kycklinglever
2 tsk finhackad vitlök
sallad

Dressing:
1 dl yoghurt
1 dl crème fraîche
2 msk finstrimlad basilika
2 krm salt
svartpeppar

Sätt ugnen på 200 g. Dela paprikorna i fjärdedelar och ansa dem. Lägg dem i oljad form med skalsidan uppåt. Rosta dem tills skalet blir mörkt och skrynkligt. Ta ut dem och lägg en fuktig handduk över. Dra bort skalet när paprikorna har svalnat. Marinera med olivolja, vitlök och basilika. Skär formbrödet i tärningar och stek dem i smör. Låt dem droppa av på papper. Putsa kycklinglevern och stek den med hackad vitlök i smör tills den är ros inuti. Salta och peppra. Servera med sallad, paprika och dressing.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar