fredag 2 december 2011

Rårakor med fänkål

Smörgåsbordsboken föreslår att man serverar lyxig rom, gräddfil, rödlök och rårakor. Lyxig rom är ännu lyxigare här i trakterna och billig rom är bara salt och tråkig. Har inte en tanke på att testa IKEAs nya sillrom. Men gravlax borde ju också fungera.

Så var jag på biblioteket och lånade en av Schubecks kokböcker och han serverar just gravlax (på asiatiskt sätt) med rårakor, smaksatta med fänkål.

Igår kombinerade jag alltså dessa två recept.

500 g fint riven potatis, uttryckt i handduk
1/2 tsk salt, peppar, chili, muskot samt 2 tsk stött fänkål (köpt i tepåse! då fänkål sällan säljs som krydda)
Steks i plättlagg (min idé) i smör. Blir ca 10 plättar.

Garneras med en tsk sur grädde, 1 tsk hackad rödlök och en liten bit gravad lax.

Det blev en väldigt trevlig liten munsbit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar