måndag 18 februari 2013

Fylld pastarulle


Receptet är vegetariskt och väldigt trevligt. Det går att förbereda degen för sig och fyllningen för sig och sedan rulla ihop allt och koka. Om det blir rester över är det inget problem att lägga rullar med ytan upp i en ugnsfast form, hälla litet vatten i botten, täcka med folie och sedan värma upp.


Det luriga var i så fall att hitta en tillräckligt lång kastrull. Här tog jag grytan, men en fiskkittel skulle väl ha varit det optimala.


Deg: 300 g mjöl, 3 ägg, 3 tsk olja, 1/2 tsk salt. Rör ihop, knåda ordentligt och låt den vila minst 1 timme. Knåda igenom och kavla ut en platta.

Fyllning:
500 g kvarg - kesella
1 ägg
1 tsk salt
2 msk citronsaft
250 g kraftig ost, typ greyerzer, gruyere, riven
300 g blancherad, ordentligt avdroppad och grovt hackad savojkål 
peppar
1 krm muskotblomma (oj, jag tog visst vanlig muskot, men det gick bra ändå)
3 msk tomatpuré
1 par stjälkar persilja

Rör ihop kvarg med ägg, salt och citronsaft, samt med osten och kålen. Krydda. Bred tomatpuré över degplattan och lägg ostmassan på, men lämna i båda fallen 3 cm degkant över. Rulla ihop rullen löst. Lägg persiljan dekorativt på utsidan av rullen. Veckla in den i en handduk eller rutmönstertygblöja så den omsluter fast och bind ihop ändarna med ett snöre. Lägg rullen i kokande vatten och låt den sjuda på låg värme ca 2 timmar.

Sås:
1 hackad lök
100 ml vitt vin
200 g creme fraiche
1 msk tomatpuré

Fräs löken i litet smör och häll över vinet och låt koka litet. Sila sedan av löken (fyll upp vinet till 1 dl igen) och tillsätt creme fraiche och tomatpuré, samt smaka av.

Skär rullen sedan i lagom stora bitar och servera med såsen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar