torsdag 21 februari 2013

Quiche med savoykål


Originalreceptet kallas Wirsingquiche, men till skillnad mot vanlig quiche innehåller den ingen ost och för övrigt består pajskalet av jästdeg. Om man behöver ett bra recept som innehåller savoykål, så är det här något att rekommendera. Kålsmaken är inte alls dominerande.


Gör en deg på: 

250 g mjöl
1/2 jästtärning
1/2 tsk salt
3 msk olivolja
130 ml ljummat vatten

Låt den jäsa 30 minuter.

Fyllning:

2 msk smör
150 g skivad bacon
600 g grovhackad savoykål
1 tsk kummin
peppar
2 msk äpplevinäger
3 ägg
150 g creme fraiche
150 ml mjölk
1 rött klyftat äpple
hackad persilja

Skär hälften av baconskivorna i mindre bitar och stek dem, tillsätt smör, kål, salt, kummin, peppar och låt allt fräsa litet. Tillsätt vinäger och låta fräsa litet till, samt svalna något. Rör ihop ägg och mjölkprodukter. Kavla ut degen och lägg den i en stor kakform med löstagbar kant. Lägg kålen i formen med äppelskivorna ovanpå. Häll över äggblandningen och grädda ca 30 minuter i 200 grader. Stek under tiden resten av baconskivorna lägg på dem och grädda 15 minuter till. Lägg på persilja.

Jag lade på några halverade körsbärstomater också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar