söndag 11 december 2016

Svenska jultapas



Köttbulle på rödbetssallad i litet glas


Mögelost på pepparkaksbotten
(100 g mögelost, 60 g färskost och 1 dl crème fraïche på en botten av 200 g krossade pepparkakor, smält smör efter behov - receptet stämde inte- och ett par matskedar calvados)


Små pastejer ur Prinsessornas kokbok, smaksatta med grönkål och bacontärningar. Delvis tog jag även till smördegsbotten, då den förgräddade mördegsbotten inte höll sig på plats, utan sjönk ned. Men jag tryckte upp den igen och det blev rätt så bra till sist. I originalreceptet förbakas inte bottnarna, sjunker därför inte, men blir i gengäld rätt bleka.


Skinka på waldorfsallad och svenskt bröd av hönötyp (säljs på tyska Lidl under namnet Softbröd). Det blev ingen bild på de baconlindande katrinplommonen och på risefterrätten (typ à la Malta) som jag serverade i dricksglas med en liten björnbärssåsspegel ovanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar