onsdag 12 juni 2019

Skinksmak till sparrisen



Förutom att förstås servera skinka - lufttorkad och kokt - till sparrisen (koka grön och vit för sig), så har jag här testat två tips från TopChef France. Skinkchips gör man enklast genom att lägga lufttorkad skinka mellan två bitar bakplåtspapper och steka med en tyngd på (kastrull) på inte för hög värme utan extra fett. Större mängder kan man nog göra i ugnen, om man har en lämplig tyngd.

För skinkgrädden behöver man en sifon. Har man det, så är det lätt som en plätt. Vi hade tagit med oss en oöppnad gräddförpackning hela vägen från Sverige till Bayern i värsta hettan (dock i kylbox), men det blev ju dags att ta hand om den. Koka upp grädde med skinktärningar och kyl ner. Sila av nästa dag och gör vispgrädde i sifon. Det går kanske också med visp. I alla fall smakar grädden väldigt mycket av skinkan. Den avsilade skinkan kan man alltid använda i en quiche - stoppa den i frysen! Här är det även melonkulor och småpotatis till. Det ser ut som svensk småpotatis, men det är det faktiskt inte.