fredag 19 juni 2020

Prins Oscar-Tarte



Receptet hittade jag på www.koket.se

Kommentarer:

Mördegsformarna löste sig jättebra ur de smörade formarna. En del var även mjölade, men det kvittade. Det blev 27 stycken. Men curden räcker bara till ca 15 stycken.

Obs! Curden beskrivs inte bra. Man får väl fundera ut själv hur man gör rabarber- och jordgubbspuré. Jag mixade djupfrysta jordgubbar, men rabarbern kokade jag.

Sockermängden är för stor! Det räcker med en tredjedel, tycker jag.

150 g ägg står det. Ett mellanstort ägg väger ca 60 g. Jag tog 2 stora ägg och fick 140 g. Det var väl okej.

Sjud sedan fruktpuré, socker, flädersaft (det tog jag istället för citronsaft) med ägg tills allt tjocknar. Det får inte koka på riktigt. Rör sedan ner smöret och passera allt. Jag har full förståelse ifall någon inte har lust att öppna en flaska champagne för att använda 2 tsk i en kaka. Det gör säkert varken från eller till, men om man har öppnat en flaska vitt vin kan man ju ta undan det lilla.

Den italienska marängen misslyckades jag med, för jag minskade ner satsen, även sockervattnet, vilket gjorde att det inte fungerade att hålla temperaturen så bra. Det räcker egentligen med mycket mindre äggvita, men koka i så fall hela satsen socker men häll bara en del av sockervattnet över.

Sedan står det att man ska blanda saften av två citroner och 1 dl flädersaft, men bara ta lite grann av detta. Då är det rätt onödigt att använda mer än en citron i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar