onsdag 26 maj 2021

Göteborgsbrödet

 

Det var kanske inte så jättebra, det här brödet som togs fram av yrkeshögskolan till Göteborgs jubileum. Vattenmängden stämde inte t ex, inte heller baktiden. Dessutom hade det en skum, seg konsistens. Men ändå. 

Ändrat recept:

8 dl vatten

10 g jäst och 10 g surdeg

20 g salt

30 g sirap

7 - 8 g senapspulver (gjorde varken till eller från)

100 g potatismosflingor (obs neutrala, tydligen är svenskt pulvermos uppblandat med mjölkpulver och har mycket salt i, vilket inte går till receptet. Köp ett paket tyskt pulvermos istället!)

900 g vetemjöl special

Jag hoppar över bakningsdetaljerna. Det blir 2 flätor med 3 strängar i varje fläta. Låt jäsa två gånger. Pensla dem med vatten och strö över potatisflingor och flingsalt. Grädda 200° ca 1 timme.