Här i förskingringen får man ju inte tag i svenskt tunnbröd, men däremot på tortillas av någon konstig anledning. Men vad är det för skillnad på svenskt och mexikanskt tunnbröd (av vete)? Inte mycket, vad jag kan se efter att ha testat att göra laxrulle (eller rättare sagt laxgifflar, p g a brödets form) med tortillas.
Tårtbitsskurna (1/4-delar) tortillas, fyllda med laxröra. Vid en mottagning kan det kanske vara smart att sticka en tandpetare i, så de inte öppnar sig.
Sedan testade jag att göra laxos genom att fylla tortillorna med färskost, sallad, lax, tomat, purjo och lax.
Det kan ju vara en variant på svenskt fredagsmys, som vi kanske skulle införa. (Fredagsmys var inte uppfunnet när jag flyttade till Tyskland. På den tiden fanns det bara lördagsgodis. Men det var väl knappt att det fanns lösgodis i självbetjäningsboxar då. )
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar