onsdag 16 januari 2013

Diverse maträtter



Blomkålssoppa på svampbuljongtärningar och smaksatt med spiskummin och rostade sesamfrön, samt persilja. Skulle bara testa tärningarna (svensk recept), som inte finns att köpa här. Annars tycker jag nog att soppor faktiskt blir godare på kockproffsens sätt, nämligen att man börjar med att fräsa diverse lämpligt färgade soppgrönsaker, kokar dessa helst i riktig fond, om man har, och tillsätter den smaksättande ingrediensen mot slutet.


Limpa smaksatt med mjukkokta och hackade pomeransskal. Ytterligare en ingrediens som måste köpas i Sverige, så vitt jag vet.


Victorias (drottningen?) pudding som innehåller väldigt mycket grädde. Här ville jag främst testa de röda gelatinbladen. Puddingen smakar mer eller mindre som vaniljglass och den innehåller väl också alla vaniljglassens ingredienser, tror jag. Plus gelatin.


Kycklingrecept som kan rekommenderas. I botten 3 dl krusbär med litet honung och rosmarin på. Kycklinglåren steks några minuter innan de läggs på och får steka färdigt i ugn ca 40 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar