torsdag 10 januari 2013

Rullader med paprika och fårost


Tyska rullader, vilka man här äter oftare än i Sverige, är nästan precis likadana som svenska rullader, som finns i äldre kokböcker. Skillnaden är att de inte innehåller ansjovis. Det finns några varianter och här har jag hittat ett gott alternativ.


6 längder rulladkött (från höften tror jag)
2 röda och 2 gula paprikor (det räcker och blir över till en pepperonata)
120 g fårost
timjan, oregano
400 g skivad lök
salt, peppar
4 msk olja
2 msk tomatpuré
1 msk mjöl (ev.)
500 g eller mindre av rödvin, samt vatten, d v s stekfond

Man kryddar rulladen inuti med örtkryddor samt salt och peppar och lägger lagom stora bitar paprika och fårost längst ner på rulladen och rullar upp den och fäster den med pinne eller garn, samt saltar och pepprar utanför och bryner rullarna. Ta upp dem igen och stek löken, tillsätt tomatpuré, red ev. och tillsätt lagom mycket vin och vatten. Lägg ner rulladerna och låt dem puttra en timme eller två. Med tryck-kokare går det snabbare. På kocklärlingens jobb gör de rulladerna i ugn, utan att binda upp dem.

Här har jag gjort pepperonata på resterna av paprikan och även gjort mig stort besvär att göra en potatiskaka enligt Icakuriren med fast potatis, men då den fasta potatisen har noll bindningsegenskaper blev det bara staplade potatisskivor som gick att steka upp litet grann.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar