måndag 18 april 2016

Perfekt flammkuchen med pastamaskin



Eller så perfekt det kan bli utan pizzaugn. Jag har dock en pizzasten. Det hjälper.

Det enda är ju att det inte blir runda flammkuchen, utan avlånga i pastamaskinen.

För 4 stycken:

250 g mjöl
10 g jäst (för dubbel sats räcker det också)
1/2 tsk socker
125 ml vatten
3 msk olja
1/2 tsk salt

Gör en fördel på ljummet vatten, socker, jäst och en del av mjölet och låt jäsa 15 minuter. Blanda i resten av ingredienserna (fast bara så mycket mjöl som behövs). Knåda i 5 - 10 minuter. Låt jäsa 45 minuter. Ugnen ska vara ordentligt uppvärmd och pizzastenen också (250° minst).

För fyllningen:
Enligt receptet 1 msk crème fraîche per styck, men med drygt 2 msk blir det bättre. Jag blandar helst sur grädde 10% med crème fraîche.
Tunt skivad gul lök
Bacontärningar
Ev. riven ost, tunt skivad svamp eller något annat

Kör 1/4 av degen i taget i pastamaskinen. Den måste vara väl mjölad, så den inte fastnar. Kör den tills den blir så lång som plåten och riktigt tunn. Bred sedan över krämen och strö över litet lök och bacon. Det ska inte vara överdrivet mycket på. Samt ev. andra ingredienser. Om man kör med rökt lax, tror jag att den ska på efter gräddningen. Gräddning ca 5 minuter, i min ugn något längre. 

Jättebra!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar