måndag 4 juli 2016

Fylld urbenad kyckling med svamprisotto



1. Bena ur en kyckling, krydda med citronpeppar och dragonsmör och lägg i en fyllning. Här tomater, rödlök och en citron utan skal.


2. Fäst ihop med ett grillspett och lägg i en ugnsfast form.


3. Pensla gärna med fett, smaksatt med t ex soja (dessutom kryper allt smör ur fyllningen ur) och stek i ugn ca 1 timme och 15 minuter (175 - 200°).

En stor fylld urbenad kyckling kan räcka till 6 pers för "portionsmedvetna" restauranger, särskilt om man gör en matig brödfyllning eller liknande. Problemet är väl att det går åt mycket tid till urbeningen och den arbetstiden är nog dyrare än ett par kycklingar nuförtiden.

Till detta gjorde jag en sallad och en risotto med rödlök, rosévin, buljong från kycklingskrovet (alltså det ska ju koka längre än kycklingen stekas, så det kan man ju tänka på), samt stekt svamp och parmesanost.

Mycket uppskattat recept. Och praktiskt för gäster som inte vill pilla med kycklingben.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar