måndag 11 juli 2016
Vinbärskaka från Arla
175 g smör
4 ägg
5 dl socker
4 dl mjöl
1,5 dl kakao
1/2 tsk bakpulver
2 krm salt
2 dl svarta vinbär
Sätt ugnen på 200° och smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i äggblandningen. Vänd även ner smöret. Bred ut på bakplåtspapper i en liten långpanna 20 x 30 cm och strö över vinbären. Grädda 25 minuter står det. Men jag ökade till 40 minuter. Arla föreslår att man serverar med 2 dl vispad grädde och 1 dl karamelliserad mjölk, men jag valde A) sprutgrädde och B) ganache med vit choklad, smaksatt med apelsin.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar