måndag 4 juli 2016

Sillsallad eller sill i pälsrock



Det här receptet hittade jag på en fransk sida (hareng en manteau de fourrure), där det påstods vara ryskt, en häftig kreation, som jag försökte få till, vilket troligen gick rätt så bra, för den här sillsalladen tog slut i ett nafs på sjömansfesten. Undrar hur den smakade.

Min variant:
Ett lager matjessill i småbitar och ett lager hackad (förvälld) lök ovanpå
Ett tunt lager majonnäs
Små kokta potatiskuber 
Ett tunt lager majonnäs
Några hackade hårdkokta ägg
Hackade kokta rödbetor, blandade med en rest inlagda hackade rödbetor
Ett tunt lager majonnäs
Rivna morötter
Ett tunt lager majonnäs, men inte över ansiktet på fisken
Ögonen är gjorda av kokta äggskivor med tryffelersättning, fastklistrad med majonnäs
Munnen är gjord av rödlök och tryffelersättning
Fiskfjällen är gjorda av rödlök

Gör gärna salladen dagen innan och låt den stå till sig. Dekorationen kan man göra senare.

Man kan nog ta svarta oliver istället för tryffelersättning. För en buffé rekommenderar jag köpt pastöriserad majonnäs. Man vill väl inte förgifta sina gäster med hemgjord majonnäs som blir dålig i värmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar