tisdag 1 december 2020

Turkiskt bröd

 

Det blev litet för mörkt, men smaken var mycket bra, förutom att det borde ha varit mindre socker i.

500 g mjöl

20 g jäst

350 g mjölk

50 g socker (kan gott minskas ner)

70 g olivolja

11 g salt

1 g mald rosmarin

Knåda intensivt, låt vila 2 timmar. Degen är ganska lös. Forma 2 runda bollar med hjälp av litet mjöl och låt dem vila 30 minuter. Dra ut dem till tjocka brödkakor på ca 30 cm, tryck gropar med fingrarna och låt dem jäsa 60 minuter till. (Den andra brödkakan gjorde jag i ordning 30 minuter efter den första.) Spruta på vatten och strö över sesam. Grädda med mycket ånga i 25 minuter.

Från 250° ner till 230°. Jag hade dem i mitten och började med 7 minuter i 250° och det var nog för häftigt.