Friterade äpplen i veteöldeg
Man kan tillaga den här rätten med vitt vin eller med mjölk som vätska också.
Först rör man ihop
2 äggulor
100 g mjöl
50 g socker
1 krm salt
1 dl veteöl
och låter smeten vila en halvtimme. Förbered 1 dl socker med litet kanel och lägg på ett fat till senare.
Skala 2 äpplen och ta ut kärnhuset med en kärnuttagare. Skär äpplena i ca 1/2 cm tjocka skivor och droppa över citronsaft, rom, fruktsnaps eller liknande så de inte mörknar. Det blev 2 msk körsbärssnaps. Sätt på fritösen. Vispa 2 äggvitor till hårt skum och blanda i smeten. Doppa en skiva i taget i smeten, låt droppa av något och lägg i fritösen. Vänd minst en gång under friteringen och tryck ner ringarna under ytan en gång, så degen blir fluffig. När ringarna har fin färg ska de droppa av och vändas i kanelsockret.
Serveras t ex med vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar