fredag 3 maj 2019

Påskens tredje lammrecept



Det här lammlåret räckte till en tredje middag. Den här gången hackade jag det i mixern, för det var ändå så små bitar, och blandade med mejram-pistasch-skorpan, som var över. I frysen fanns det även ett par förvällda savoyskålsblad och redan blötlagd maghinna. Även sås fanns det över. Nytt var då att jag hackade svamp och stekte, samt gjorde polenta (kokade dagen innan och stekte samma dag).

Lägg ut maghinnan, lägg kålbladen ovanpå, fördela svamp på, lägg en rulle köttfärs på och rulla ihop alltihop. Bryn och ställ sedan in stekpannan i ugn ca 175° tills kärntemperaturen är ca 60°. Använd skyn i såsen.

Förväll rosetter av broccoli i tid, kyl hastigt ned dem i iskallt vatten och hetta före servering upp dem hastigt, t ex i stekpannan.

Portionen ser i o f s något oproportionerlig ut, eftersom kåldolmarna blev stora och jag tyckte att det räckte med två skivor uppstekt polenta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar