lördag 7 november 2020

Pumpabröd

 

370 g pumpa (Hokkaido)

3 msk olja

250 g dinkelmjöl

175 g vetemjöl special

1,5 tsk salt

1/4 tsk kanel

1/4 tsk nejlika

1/2 tsk chilipulver

12 g jäst 

1/2 dl honung

75 g pumpakärnor

Koka pumpan i bitar i 6 msk vatten. Mixa med oljan. Passera vid behov. Blanda mjöl med kryddor och salt. Rör jäst med 2 msk honung och 2 msk varmt vatten och en aning mjöl. Låt jäsa 10 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen. Blanda i kärnorna. Låt jäsa i kylskåp över natt. Smörj en form och häll i degen. Låt jäsa igen. Grädda i 180°- 200° ca 50 minuter med form och 10 minuter utan.