måndag 11 januari 2021

Chili-paprikabullar med surdeg

 

Surdeg: 

50 g surdeg ur kylskåpsburken

100 g rågmjöl

80 g vatten

Rör ihop och låt stå i rumstemperatur över natt

Surdegen se ovan

180 g rågmjöl

200 g vetemjöl special

290 g vatten

50 g hackad paprika

11 g salt

15 g jäst

15 g smör

10 g sirap

1/4 hackad chili

Arbeta alltihop i maskin utom salt, smör, paprika och chili. Tillsätt salt och smör och fortsätt knåda. Arbeta snabbt in paprika och chili. Det blir en ganska lös deg (26°). Låt den jäsa 1 timme. Häll ut den på mycket mjöl och skär ut bitar på 80 g (ca 11 st.) utan att krama ihop dem. Forma försiktigt bitar av önskad form utan att knåda med hjälp av mjöl, knacka av mjölet. Jäs 35 minuter Som synes fungerar det att grädda alla på en plåt. 250° med ånga i 25 minuter.