fredag 19 april 2013

Kocklärlingens crostinis, pasta och clafoutis

Crostinis med köpt röd pesto bara för att det skulle bli tre rätter. 


Pastan har vi fått grepp om nu! När den har valsats ut ska den torka ordentligt innan den skärs.




Björnbärsclafoutis med honungsgrädde. På bilden har inte den lösvispade grädden med en klick (lavendel-)honung, samt lavendelkvist (torkad) kommit på än. 


600 g björnbär
160 g smör
180 g socker
75 g mjöl
150 g mald mandel
salt
1 tsk kryddpeppar
innehållet av en vaniljstång
2 ägg
150 ml mjölk
50 g mandelspån (rågflingor som alternativ!)

Smörj minst 6 formar (det blir ganska stora portioner för 6 pers och dessutom pöser björnbärssaften - det var frysta björnbär i - lätt över) med litet smält smör och strö litet socker runt om. Fördela björnbären i skålarna.

Bryn 80 g smör. Blanda mjöl, 100 g socker, mald mandel, 1 krm salt, kryddpeppar och vanilj. Vispa ihop äggen med mjölken och blanda ned dem tillsammans med smöret i mjölblandningen. Bred smeten över bären. Smält resten av smöret och blanda med mandelspån och resten av sockret och fördela överst. 

Grädda clafoutis i 200 grader näst längst ner 25 - 30 minuter. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar