fredag 7 oktober 2016

Zwiebelkuchen, lökkaka, lökpaj



Lökkaka är en klassiker på hösten och brukar serveras med inte helt utjäst vin. Det verkar som om jag inte har skrivit om zwiebelkuchen här på bloggen. I alla fall hittar jag inget recept. Oftast gör man botten på bröddeg, men nu tog jag den här halvdana smördegen som jag hade i frysen efter ett test av ett engelskt recept. Men köp gärna färdig smördeg.

Lägg ut smördegen i en form och nagga den. Fräs 1 kg skivad lök i smör och olja tills den blir glänsande. Blanda med 250 g bacontärningar och lägg över smördegen. Vispa ihop 4 - 5 ägg med 2 dl grädde. Krydda med salt, peppar, muskot och ev. paprika och häll över löken. Grädda 40 minuter i 200°. Jättesmarrigt!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar