måndag 9 april 2018

Franska chokladflarn



Ja, direkt som flarn blev de inte. Troligen ska de helst bredas ut tunnare, men då stämmer helt säkert inte gräddningstiden. Det blev tyvärr en del brända kakor ändå, vilket beror på att det är så svårt att se på chokladkakor om de är brända. I alla fall är det ett jättebra recept för att göra åt äggvitor. Och goda blev kakorna också.

80 g smör
3 äggvitor
200 g socker
40 g mjöl
2 msk kakao
125 hyvlad mandel
1 msk hasselnötskrokant, eller hackad, rostad mandel

Smält smöret och låt det svalna till rumstemperatur. Vispa äggvitorna hårt och strila i sockret medan du vispar. Blanda med smöret. Sikta ihop mjöl och kakao och vänd ner i smeten. Vänd även ner mandel och hasselnötter. Klicka ut smeten på bakplåtspapper med ett visst avstånd och bred ut med en gaffel. Grädda i 180° i varmluft i 15 minuter eller i mitten i 200°. Men var försiktig. Om de ska böjas över en brödkavel eller flaska ska den visst vara smord med smör, men det hoppade jag över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar