måndag 23 april 2018

Sparriscarpaccio med rabarberchutney



Det här är en trevlig vårförrätt, men portionen blev nästan för stor. Gör först chutney:

1 röd chili
1 röd lök
1 bit ingefära
1 msk socker
1 msk olja
1/2 dl vinäger
salt, peppar
150 g rabarber, 1 stjälk

Halvera chilin och ta bort kärnorna. Hacka den. Hacka rödlöken. Riv ingefäran. Skär rabarbern i kuber. Fräs chili och lök i olja, tillsätt socker och låt allt få färg. Häll i vinäger och låt puttra litet. Tillsätt rabarber och ingefära och smaka av.

För carpaccio behöver man ungefär en tjock vit sparris per person. När den är skalad lägger man ner den och fortsätter att "skala" breda, tunna skivor. Här var det 12 per person men det kan vara mindre. Fläta dem på en tallrik. "Avfall" kokar man soppa på. Först skalet, som silas bort och därefter resterna som man mixar med spadet.

Salladen är delvis på vilda örter och blommor av jordreva, samt rädisor.

Dressingen innehåller grov senap, vinäger, olja och socker. Jag penslade först en del av dressingen på sparrisen och lät den dra medan jag gjorde huvudrätten. Sedan blandade jag salladen med dressingen. Blommorna strödde jag över sist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar