tisdag 3 april 2018

Stora förrättstortellini med äggula



Ja, jag glömde att fotografera dem, men de blev riktigt bra!

Pastadeg på 100 g mjöl, 1 ägg och olivolja efter behov, som får vila en halvtimme innan de kavlas ut eller rullas ut i pastamaskin. Det är dock litet knappt för 6 stora tortellini. Det räckte dock för 4 stycken.

Fyllningen var däremot riklig:

250 g ricotta som får droppa av
120 - 130 g förvälld spenat som alla vätska pressats ur
3 msk, ca 40 g riven parmesan
muskot, salt, peppar
ev. äggula (behövdes inte)

samt 1 hel äggula per tortellini

Ta ut riktigt stora rundlar, för det ska vara plats för äggulan. Jag hade kanske 10 cm stora rundlar i diameter. Klicka eller spritsa ut ost-spenatfyllningen. Försök få till en grop i mitten, så att äggulan håller sig på plats. Pensla kanten av degplattan med äggvita och dra försiktigt den översta degrundeln över alltihop, så att äggulan inte går sönder. Tryck till runt om. Koka i en vid kastrull, så att alla får plats samtidigt. 4 minuter blir bra. Äggulan ska vara lös, när man skär upp den.

Som sås: Fräs 90 g smör och 2 msk pinjekärnor (mandelhalvor) och tillsätt 10 - 15 salviablad. Häll detta över tortellinin och strö över nyriven parmesan. Den här förrätten blev mycket uppskattad till påsk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar