tisdag 8 maj 2018

Pastakuddar med citronmeliss, getost, salvia och persika


Tyvärr ingen bild!

Jag tror att det här är ett recept från Top Chef och det är så bra nu på våren när citronmelissen är fin!

Rosta en handfull valnötskärnor och hacka dem fint.
Blanda detta med ko- och getost av philadelphiatyp, honung, färskriven parmesan och gärna en äggula. Spara äggvitan till pensling. Fyll blandningen i en spritspåse.

Gör en pastadeg på minst 300 g mjöl och 3 ägg (olivolja och vatten). Jag fick litet fyllning över på den satsen. Låt den stå en halvtimme och kör den i pastamaskin. När du har rullat ut en någorlunda tunn längd, lägg på melissbladen. Vik längden dubbel och fortsätt att köra den i maskin tills den har rätt tjocklek. Stick ut pastakuddar. Pensla kanterna med äggvita för att de ska hålla ihop. Jag kokade dem 3 minuter i lättsaltat vatten och sedan 2 minuter till i såsen vid uppvärmningen.

Fräs salviablad i smör och lägg dem på hushållspapper. Häll över överblivet smör i en kastrull och fräs hackad rödlök och vitlök i smöret. Pudra över mjöl. Häll på en slatt vitt vin och därefter buljong. Sist en slatt grädde eller crème fraîche. Låt tjockna.

Gör en god sallad som innehåller persika. Det blev jättegott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar