måndag 3 september 2018

Vegetarisk kräftströmming



Det här är ju faktiskt ett riktigt bra alternativ till sillen. På internet finns det flera recept på vegetarisk sill, men nu nöjer jag mig nog med den här kräftströmmingen till julbordet.

1 aubergine
3 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
1/2 msk sillkrydda (här egen blandning: 1,5 krm kryddpeppar, 1 krm svartpeppar, 2 krm stötta senapsfrön och 1 lagerblad)
1 tsk salt
1/2 msk strösocker

Skala och skär auberginen i centimetertjocka skivor på längden. Koka upp ingredienserna till lagen och sjud aubergineskivorna i den i 2 minuter.

1 liten purjolök
1 msk olja
1 tsk stötta dillfrön
2 msk finskuren dill
salt, peppar

Strimla purjon och fräs den i olja. Tillsätt de andra ingredienserna. Låt svalna. Lägg en klick fyllning på varje aubergineskiva och rulla ihop. Lägg den med skarven nedåt i oljad form.

1 burk (390 g) tomatsås
1 tsk strösocker
2 tsk stötta dillfrön
1 dl finskuren dill

Blanda ihop såsen och häll över rullarna. Ställ in i ugn 200° ca 15 minuter. Höj till 250° och låt kräftströmmingen få litet färg. Kyl före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar