onsdag 11 mars 2020

Brässfyllda frasplättar och stekt gratinerad bräss



Från ICA-förlagets smårättstävling 1951.

Brässfyllda frasplättar: Gör fyllningen först!
2 hg kalvbräss (förberedd och lättkokt)
1,5 msk smör
1 msk mjöl
3 dl grädde och kalvbrässpad
Gör redningen på vanligt sätt och blanda ner kalvbrässen sist. Låt puttra 5 minuter.

Frasplättar:
1 dl mjöl
1,5 dl vatten
1,5 dl smält, avsvalnat smör
1,5 dl grädde, vispad
Rör ut mjölet i vattnet och tillsätt smör och grädde. Grädda bara på ena sidan i plättlagg och lägg en klick stuvning på varje plätt. Vik över och servera genast på varma tallrikar.


Om man har pressat brässen fint efter kokning, kan man vända den i mjöl och steka den lätt i smör och t ex lägga på rostat bröd, skeda stuvning över och gratinera med ost. Här är det även bacon med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar