tisdag 31 mars 2020

Vackert färgad blomkål till rostbiff



Den lila blomkålen är häftigast. De små blommorna på den gula blomkålen är råriven lila blomkål. Om du tittar noga i övre högra hörnet så ser du en liten blå blomkålsbukett. Så ser blomkålen ut enbart kokt. Den knallrosa blomkålen är samma blomkål, kokt och lagd i ättikslag. Och så fanns det gul blomkål som sagt.

Rostbiffen är gjord enligt Vår Koksboks utmärkta franska rostbiff. Salta och peppra 1 kg rostbiff och ställ in den i 125° ca 1,5 timme. Då ska den ha ca 55-60° kärntemperatur.

Hasselbackspotatisen blev inte helt optimal. Jag hade faktiskt skurit den och förkokat den i 5 minuter innan jag ställde in den tillsammans med rostbiffen, men den var fortfarande inte helt färdig efter hela den långa tiden. 

Det är också stekt svamp till och en rödvinssås med en skvätt köpt fond och sky.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar