fredag 28 juni 2013

Kocklärlingen lagar modern mat


Fläskkotletter med Racletteost


Det som är modernt är, förutom den litet häftiga sandwichidén, att fläskkotletterna har undergått den nya låg-ugnsvärmemetoden.

Först smetar man in båda sidorna av fläskkotletterna med 1/2 tsk dijonsenap per sida och kryddar med chiliflingor, salt och peppar, samt steker dem på hög värme 1 minut på varje sida. Därefter lägger man dem i en ugnsfast form och steker dem i 80 grader i 40 minuter (de tjockaste fläskkotletterna hade behövt något längre). Under tiden skär man 1 tomat per fläskkotlett i centimetertjocka skivor. Så tar man ut fläskkotletterna igen, sätter på grillen, rostar 1 skiva vitt bröd per fläskkotlett, delar dem diagonalt och varvar dem med tomater ovanpå fläskkotletten. Överst lägger man 75 g skivad raclette per fläskkotlett och grillar några minuter tills rätten får färg. 

Serveras med på längden skivade inlagda smågurkor och med syltlök, samt eventuellt sallad, stekt potatis, eller, som kocklärlingen, med rostat bröd.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar