tisdag 26 september 2017

Havremuffins med mos och havreströssel



Blanda 125 ml mjölk och 90 g havregryn (inte fullkorn eller så) och låt svälla.
Blanda 190 g (dinkel-)mjöl, 1 tsk kanel, 1 krm muskot och 1,5 tsk bakpulver. Vispa 1 ägg med 140 g socker och blanda i 250 g äpplemos (här hälften kvittenmos) och 80 ml olja. Blanda sedan ner de torra ingredienserna. Fyll i muffinsformar (ca 18 st) och grädda ca 25 minuter i 160°  i varmluft. Pensla på smält sylt och strö över krokant av 2 msk smör, 4 msk havregryn och 2 msk socker som rostats i stekpanna och hällts ut på bakplåtspapper. Ringla över smält choklad.

Enkla muffins som mötte större entusiasm än jag hade vågat hoppas.

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar