lördag 30 september 2017

Lättgjord kvitten-/äppeltosca



Jag skördade de sista kvittenfrukterna häromdagen, förvällde klyftorna en halv minut, stoppade en påse i frysen och gjorde kaka på resten. Om jag hade kokt dem litet längre hade förstås inte tagit så lång tid i ugnen, men hur som helst blev resultatet bra.

Det låg en skiva från en köpt tårtbotten i frysen, som jag lade i en pajform. Sedan strök jag äpplemos över den, lade ut kvittenklyftorna och skedade en sats toscasmet över. Eftersom frukterna var så hårda satte jag ugnen på lägre värme, ca 170°. Det tog ca 40 minuter och mot slutet fick jag lägga ett bakplåtspapper över. Men förutom att botten smakar köpt, så blev kakan väldigt god och saftig. Till detta serverade jag vaniljsås gjord på pulver. Det är väl också okej i vardagslag.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar