måndag 20 november 2017

Hemrökt forell och potatissalladDen lilla röklådan från Jula fungerar hur bra som helst. Skölj fisken, torka av den väl, salta och krydda den och låt den dra ett tag i kylen. Sen är det bara att varmröka den. Jag tror det tar ca 25 minuter, men elden slocknade en gång.

Till detta åt vi potatissallad av den sorten man gillar kring alperna, vilken är så kalorisnål som det bara går. Jag gör numera så här utan recept:

Koka skalpotatis
Hacka under tiden lök
Koka upp buljong (tärning) med en klick senap och ordentligt med vinäger, samt den hackade löken
Skala och skiva potatisen
Häll buljongen över potatisen medan båda är varma. Det får gärna vara rikligt. Vänd potatisen i dressingen ett par gånger. Sila av överskottsbuljongen i en kastrull/skål när potatissalladen har dragit ett slag. Blanda ett par skedar olja i potatissalladen. Ta ett par skedar potatis från salladen och lägg den i den höga mixerskålen och tillsätt vid behov ett par skedar buljong / dressing. Mixa och blanda sedan det krämiga i potatissalladen. Tillsätt gärna tunt skivad gurka och vänd ner. Om du vill ha machésallad i, så vänds den inte ner förrän precis före serveringen. Den här potatissalladen är också perfekt till schnitzel och liknande. I vissa regioner serveras den även i soppa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar