måndag 1 januari 2018

Fylld kyckling till julmenyn


Istället för att bara fylla en vanlig kyckling, så benade jag ur två minikycklingar, vårkycklingar i förväg och stoppade i frysen, eftersom jag behöver så mycket tid för det jobbet. Se Jean Pepins instruktionsfilm. Förresten köpte jag även kycklingarna i god tid på torget.


Under huden pillar man in olika färska örter som salvia, basilka, persilja och timjan. Fyllningen består av 1 msk krossad svartpeppar (det är helt klart på gränsen till för mycket), 1 tsk krossad kryddpeppar, 1 hackad lök, 1 äpple i tärningar, skalet av en halv citron och tärningar av citronen, samt 1/2 tsk torkad mejram och 1 lagerblad och 1/2 tsk salt. Stäng till kycklingen. Lägg kycklingen på rosmarin- och persiljekvistar och citronskivor, samt 6 oskalade vitlöksklyftor i en fettad form.

Bilden ser konstig ut, men det här ska föreställa en halv stekt vårkyckling
 
Stek kycklingen först 1 timme i 160° och pensla flera gånger med smör. Stek sedan färdigt i 200° ca 15 - 25 minuter. Jag hade även i resten av zucchinin och moroten från fiskrätten mot slutet. De här små kycklingarna är lagom för 2 personer i en meny. 1 vanlig kyckling räcker för 4 - 6 personer i en meny om den är urbenad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar