onsdag 10 januari 2018

Kvitten-lammgryta


1 lammstek skuren i stora kalopsbitar
2 vitlöksklyftor, fint hackad
1 lök, hackad
1 valnötsstor bit ingefära, fint hackad
1 ekologisk citron, en bit skal finstrimlat och saften av citronen
2 msk skirat smör att steka i
250 ml vitt vin (här kvittenvin)
300 g färska kvitten eller en burk konserverade i klyftor
litet grädde och mjöl att reda med
2 tsk malda senapskorn (men jag tog bara 1 tsk köpt senapspulver, det kunde nog ha varit mer)
1/2 tsk kanel
salt och peppar

Bryn köttet litet i taget i en panna och lägg över i en gryta. Fräs även löken. Häll på vin och häll över även vinet i grytan. Tillsätt ingefära, citron, vitlök och kryddor och låt puttra 1,5 timmar. Eller 30 minuter i en tryckkokare. Sista halvtimmen (10 minuter) tillsätts färska kvittenklyftor. Om man har konserverade, så räcker det om de tillsätts när man har gjort redningen. Låt puttra med redningen minst 5 minuter.

Servera med ris och sallad.