måndag 18 februari 2019

Morotspaj



Det blir ganska fint om man har morötter i olika färg. Här var det nog för mycket lila morot, men det blev i alla fall gott. Om man inte har tillräckligt mycket morot, kan man även ta persiljerot, selleri eller palsternacka och komplettera med.

Börja med en pajdeg och ställ den kallt. Förgrädda den som vanligt.

Skär morötter tunt på mandolin, helst. Förväll skivorna i salt vatten, de ljusaste först, och de lila morötterna sist, för de färgar av sig. Det tar ca 2 minuter. Kyl dem i iskallt vatten för att konservera färgen. Ta upp dem.

Vispa ihop 4 dl mjölk, grädde, gräddfil enligt tillgång, med 2 msk osötad senap, 1/2 tsk curry, hackad persilja, salt, peppar, muskot och 2 ägg. Ställ in äggstanningen 30 - 40 minuter i 160°.

Med curry och senap blev det väldigt gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar