Så spände jag en sån här tårtkant runtom. Den är högre än en vanlig form, vilket kan vara bra om det blir mycket fyllning.
6 blad gelatin eller motsvarande pulver läggs i vatten ett tag och smälts sedan på svag värme i saften av en halv citron. Tillsätt en knapp dl socker och ett par skedar vaniljsocker, helst äkta, och låt allt lösas upp på svag värme. Ta bort det från plattan. Tillsätt 500 g kvark skedvis och rör ordentligt emellan, så inte gelatinet får en chans att stelna. Tillsätt även 2 dl eller 200 g crème fraiche på samma sätt. I receptet stod det 250 g, men det är inte så noga. Vispa sedan 2 dl eller 200 g grädde (receptet 250 g) och blanda i. Bred ut detta i formen och ställ in kakan i kylskåpet. Den här fyllningen smakar mycket lyxigare än den magrare varianten, som panna cotta, tycker jag.
Koka sedan skuren rabarber (500 g) i 200 ml röd saft och vatten (spädning 1 del saft, 2 delar vatten) (i receptet: apelsinjuice) och blanda i drygt en dl socker. När krämen är mjuk blandar man i 1/2 dl potatismjöl eller maizena, utrörd i 5 msk saft och vatten. Rabarberkrämen ska nu svalna och bredes sedan över kakan.
Den blev så här fin. Tack vare tårtkanten blev det inte heller något kladd.