Vinterns och vårens skörd av det som tydligen kallas raggarsockor av vissa personer.
Förra veckan köpte jag en selleri efter ha läst fel i ett recept. För det mesta brukar det bli fransk sellerisallad med vinägrett av denna grönsak, men nu hittade jag ett annat franskt recept som var väldigt gott, förutsatt att man gillar mögelost.
Sellerin skärs i pommes frites-liknande bitar och kokas ca 10 minuter. Sedan lägger man de kokta bitarna i en ugnsfast form och smälter 100 g grönmögelost i 2 dl grädde och häller över, tillsammans med skinkbitar. Gratineras ca 20 minuter i ugn.
I receptet rekommenderades roquefort eller annan stark ost, men jag är mera för harmlös mögelost av den typen som finns i Sverige och Tyskland. Skinkan bestod av de allra sista resterna av den lufttorkade skinkan jag gjorde av den halva grisen i höstas och det gav väldigt bra smak. (Förra veckan åt vi upp den sista julleverpastejen också. Nu har vi ingen gris i hela huset, men däremot 10 kg nötkött.)
.