fredag 8 juli 2011

Kyld brödsallad från Toscana


En sallad som egentligen ska förberedas dagen innan, men i o m att solen var så stark var det inga problem med att torka brödet på några timmar på terrassen.

Man ska kantskära 300 g franskbröd och skiva det dagen innan. När det är torrt häller man över 1 1/4 dl vatten, 1 dl rödvinsvinäger och ett lagerblad som fått koka upp och svalna igen. Brödet ska stå kallt en halvtimme och under tiden kan man skära grönsaker. 

Enligt receptet ska man skålla 300 g tomater innan de skivas, men sånt gör jag inte till en sallad.
2 små paprikor, gul och röd ska skäras i små tärningar. Fast då min gula paprika var stor, så fick det räcka. 2 salladslökar skärs i bitar och en knippe persilja hackas. Jag strök 2 msk kapris, för det gillar inte dottern och så minskade jag ner vitlöken från 3 till 1 klyfta. Häll över 1 dl olivolja och strö över lita mynta (glömdes bort) vid serveringen. Allt ska blandas och dra 1 timme i kylskåp (förutom myntan som kommer sist).