måndag 4 juli 2011

Traditionell gatuköksmat


Har testat några recept i sammanhang med varm korv, men jag struntade i puckon. Wienerkorven tillreds så här: 2 liter vatten kokas i 10 minuter med salt, lagerblad, ett par kryddnejlikor, 5 svartpepparkorn och 1 gul lök i klyftor. Sedan dras kastrullen från värmen och korven läggs ner och värms upp ca 5 minuter.

Gurksallad fixade jag till genom att mixa några inlagda gurkor, en bit inlagd röd paprika och kryddorna från gurklagen, låta allt droppa av och så blanda allt med majonnäs och sur grädde.

Räksallad hittade jag också ett recept på, men här snålade jag vid testningen på räkorna. I originalreceptet skulle det vara 400 g skalade räkor, 1 dl finhackad rättika, 2 finhackade salladslökar, lite hackad persilja, samt majonnäs.

Därtill serverades även rostad lök, senap och ketchup.

Det var riktigt gott.