fredag 29 juli 2011

Läskig husmanskost

Efter att vi varit på yrkesskolan och skrivit in sonen gick vi på den berömda restaurangen Weißes Bräuhaus, som är särskilt specialiserad på mycket traditionell husmanskost. D v s delvis ganska ovanliga maträtter av inälvor. Jag valde (för att någon gång ha ätit denna specialitet):


Münchner Voressen
aus Kalbs- und Schweinslunge, Kutteln und Kalbsbries,
süß-sauer zubereitet, dazu Semmelknödel


D v s kalv- och grislunga, komage och kalvsbräss, sötsurt och därtill en kroppkaka av brödsmulor.
Det var som pölsa, fast mycket surare. Intressant att ha testat, men inget man nödvändigtvis måste rekommendera till sina bekanta. Alla inälvsrätter finns inte på internet. Det finns även en dagens inälvsrätt. På söndagar är det stekta tjurtestiklar med stekt potatis (eller var det kokt).

Den blivande kocken beställde något betydligt mer harmlöst: Kässpatzen.