200 g laxfilé
200 g gösfilé
200 g hälleflundrefilé (men jag tog en enklare flundrefilé)
3 äggvitor
450 g crème fraiche
2 - 3 krm salt per fisksort
1/2 krm peppar per fisksort
citron
1/2 g saffran
1 tsk pepparrotskräm eller riven pepparrot
100 g blancherad och hackad spenat
Lägg ut bakplåtspapper i en brödform och förvärm ugnen till 160 grader. Skär varje fisksort för sig i tärningar och purera med var sin äggvita och 150 g crème fraiche, samt krydda med salt, peppar och citron. Fyll i laxfärsen i formen och ställ in den i kylen. Blanda gösfärsen med saffran, upplöst i en matsked citron och med pepparrot. Bred den försiktigt över laxfärsen och ställ in den igen i kylen. Blanda flundrefärsen med spenat (mixa ev. igen) och bred den överst. Täck formen med aluminiumfolie och grädda den i vattenbad i varje fall i 75 minuter. Låt terrinen svalna. Skär den sedan i skivor.
För fläderbärsmoussen:
3 msk fläderbärssaft
75 g crème fraiche
salt, peppar
1 blad gelatin
Tyvärr var fläderbärssaften slut, men jag hade en mycket liten påse med aroniabär i frysen, vilken hade gömt sig under all gräslöken, och den kokade jag en mycket liten portion saft av och använde.
Lägg gelatinbladet i blöt och smält det sedan i saften. Tillsätt crème fraiche och krydda. Låt stelna. Ta ut små kulor och servera till fiskterrinen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar